Inspirerende samarbeid for elever i industriteknologi

Avdelingen teknologi og industrifag på HVS har for tiden et spennende samarbeidsprosjekt gående med Læringsfabrikken på Raufoss.

Satsning

Inspirerende samarbeidsprosjekt med Læringsfabrikken på Raufoss. - Klikk for stort bildeInspirerende samarbeidsprosjekt med Læringsfabrikken på Raufoss. Kjetil Hatlebrekke

Samarbeidet involverer ledende industribedrifter i Industriparken, som NAMMO, som nylig fikk en milliard ekstra i statsstøtte og som skal ha inntil 700 nye medarbeidere innen seks år. 

«Dette er jo mye på grunn av den nye verdenssituasjonen, dessverre, men det satses nå på dette feltet. Næringen trenger fagfolk, og våre elever er svært interesserte i hva de kan lære om maskinering og produksjon av industriteknologi», sier faglærer Kjetil Hatlebrekke.

Kursing

Elevene ender opp med kursbevis etter 20 timer. - Klikk for stort bildeElevene ender opp med kursbevis etter 20 timer. Kjetil Hatlebrekke

Elevene gis et grunnleggende kurs i programmering og bruk av CNC, som er datastyrte programmerbare maskiner. Elevene deltar på kurs som har en varighet på 20 timer, hvor de ender opp med et kompetansebevis.

De første tre elevene fra TIFA og TIFB fikk sine kompetansebevis utdelt onsdag 24. januar. Prosjektet fortsetter utover våren, og det planlegges samtidig for at neste års elever, på både Vg1 og Vg2, skal få den samme muligheten til å ha opplæring ute i disse bedriftene. NAMMO, Kongsberggruppen og Isiflo nevnes som mulige samarbeidspartnere. 

Stolte faglærere

Elevene blir inspirert og opplever mestring i faget. - Klikk for stort bildeElevene blir inspirert og opplever mestring i faget. Kjetil Hatlebrekke

Faglærer Kjetil Hatglebrekke er stolt over det elevene får til.

«Vi får så skryt av våre elever fra samarbeidspartnerne. Elevene stiller spørsmål, er til å regne med, er nysgjerrige, og de leverer gode resultater. Dette samarbeidet med Læringsfabrikken på Raufoss har gjort elevene våre stolte og trygge, og det er mye inspirasjon å finne på linja vår om dagen,» avslutter han.