Gratulerer til Kasper med Pierre de Coubertin-prisen for 2024!

Kasper Watz-Stubberud fikk denne uka utdelt Pierre de Coubertin-prisen 2024 i en høytidelig seremoni på Maihaugen.

Gratulerer til Kasper Watz-Stubberud på Vg3 Idrettsfag - Klikk for stort bildeGratulerer til Kasper Watz-Stubberud på Vg3 Idrettsfag Hege Linnerud Næss

Sammen med sin kontaktlærer Morten Skjærstad fikk Kasper en verdig markering som prisvinner, hvor hovedprisutdeler var langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen. 

Verdipris

Pierre de Coubertin er en verdipris som tildeles en avgangselev på Vg3 fra skoler i Innlandet fylke som tilbyr idrettsfag som et av sine utdanningsprogram. Det kåres altså én vinner fra hver deltakende skole. Hvem som kan vinne prisen er uavhengig av hvilket utdanningsprogram eleven tilhører, men skolen må ha idrettsfag som ett av sine fag for å kunne delta. 

Forbilde

Gratulerer til Kasper Watz-Stubberud på Vg3 Idrettsfag - Klikk for stort bildeGratulerer til Kasper Watz-Stubberud på Vg3 Idrettsfag Hege Linnerud Næss

Kasper er Hadeland videregående skoles verdige vinner, ut fra kriterier gitt av den Internasjonale Pierre de Coubertinkomiteen. Hovedkriteriet for å bli tildelt prisen er at eleven etterlever Pierre de Coubertins motto ved å se framover, snakke åpent og handle vennlig. 

Eleven må derfor ha opptrådt etter de olympiske idealer som et godt forbilde for andre. Vedkommende må derfor ha gjennomført videregående utdanning på en god måte. Det er ønskelig at eleven går ut med høy grad av måloppnåelse i de fleste fag, men det er ikke noe absolutt krav. 

Gode prestasjoner

Eleven må også kunne vise til prestasjoner lokalt, nasjonalt, eller internasjonalt som aktiv idrettsutøver, trener eller dommer ved siden av skolegangen. Et alternativ til idrett er at man er aktiv og presterer innen musikk, kultur eller kunst på lokalt eller nasjonalt nivå.

Det er Gausdal videregående skole, i samarbeid med Lillehammer Olympic Legacy Sports Centre og Norges Olympiske Museum, som delte ut prisen. Selve prisen er en flott Coubertin-medalje og et diplom. Årets vinnere fikk også et motivasjonsstipend på 1500 kroner gitt av Lillehammer Olympic Legacy Centre. 

Kasper synes selv at det var litt stas å være ett år yngre enn de øvrige prisvinnerne fra de andre skolene i Innlandet, og var fornøyd med en fin markering på Maihaugen.