«Welcome to the Oscars»

Glem Los Angeles og kjendis-glamour. Kom i stedet til Hadeland videregående skole i slutten av januar for å oppleve musikklinjas hyllest til Oscar-premiert filmmusikk.

Storprosjekt

Klikk for stort bildeDet er tradisjon at musikkelevene på Vg3 ved Hadeland videregående skole setter opp en storproduksjon som avslutning på tre års skolegang ved musikklinja. I år inviterer elevene til Oscar-galla. Det blir skoleforestillinger torsdag 30. og fredag 31. januar og åpen forestilling fredag kveld. De lover en glamorøs konsert i filmmusikkens ånd.

- Det er veldig gøy med et slikt prosjekt. Vi får mye ansvar, både for produksjon, musikkvalg og gjennomføring, og det er utrolig lærerikt, forteller Vg3-elevene Haldor Haug Knutsen, Tuva Marie Sørum og Magnus Werner Ottesen.

James Bond og Disney

Ideen bak årets forestilling er å presentere musikk fra mange ulike sjangre og tidsepoker gjennom å framføre filmmusikk som har fått Oscar-priser eller Oscar-nominasjoner. Første Oscar for beste originalmusikk ble delt ut i 1935, og musikken vil bli å høre i Hadeland kultursal i januar. På repertoaret også blant annet være musikk fra Disney-filmer som The Lion King, prisbelønte låter fra James Bond-filmene og låter fra nyere filmsuksesser som Bohemian Rhapsody.

- Vi jobber med veldig variert musikk, og vi tror det blir en spennende konsertopplevelse, sier Vg3-elevene.

Tar ansvar for «alt»

Storprosjektet er en fusjon av flere fag som musikkelevene har på timeplanen, som musikkhistorie med sjangerlære, arrangering, produksjon og samspill. Elevene velger repertoar fra ulike tidsepoker fra Oscar-utdelingens historie, og de gjør musikkarrangementene selv. De innstuderer musikken som solister og i samspillgrupper, godt hjulpet av dyktige lærere. I tillegg har elevene alt ansvar for arbeidet «i kulissene» som for eksempel økonomi, markedsføring og logistikk. Musikklærerne Ann Beate Solstad Eide og Carina Frantzen har ansvar for prosjektet, i nært samarbeid med resten av lærerstaben.

Storprosjektet gjennomføres i samarbeid med elever på medier og kommunikasjon som bidrar med blant annet visuelle effekter, bilder og filming av konsertene.