Venstre vant skolevalget

Venstre vant skolevalget ved HVS med 34,4 prosent av stemmene.

Resultatet fra skolevalget ved Hadeland videregående skole viser at Venstre ble det desidert største partiet med 34,4 prosent av stemmene. Nest størst oppslutning fikk Arbeiderpartiet med 15,6 prosent, mens Høyre ble tredje største parti med 11,5 prosent.

Øvrig stemmefordeling

SV: 9,3 prosent
SP og Frp: 8,5 prosent
Rødt: 7,4 prosent
Liberalistene: 1,4 prosent
MDG og Partiet Sentrum: 1,1 prosent
Industri og Næringspartiet: 0,5 prosent
KrF, Folkeaksjonen Nei til bompenger og Piratpartiet: 0,3 prosent

Paneldebatt under skolevalget - Klikk for stort bildePaneldebatt under skolevalget HVS

Færre elever deltok

Skolevalget ble gjennomført torsdag 26. august. Deretter ble resultatene sendt inn til NSD (Norsk senter for forskningsdata) som nå har offentliggjort resultatene - for landet som helhet og for hver enkelt skole.

Til sammen var det 385 elever ved skolen som stemte. Siden Hadeland videregående skole gikk fra grønt til gult smittevernnivå kvelden før valget, og dermed fikk begrensninger i antall elever som kan være samlet, måtte skoledebattene og valget dessverre avlyses for elever på Vg1. Med en del fravær også for andre grupper, var det færre som avla stemme enn vanlig.

Dyktige elever sto bak gjennomføringen

Skolevalget er en viktig del av det å bli kjent med temaene demokrati og medborgerskap, som står sentralt i overordnet del av læreplanen i videregående skole.

Elevene som har politikk og menneskerettigheter som programfag stilte som valgfunksjonærer og dyktige debattledere for de to paneldebattene som ble gjennomført denne dagene -  med god hjelp fra faglærerne Hanne Elisabeth Hovden og Bjørn Erik Dokken.

Medielever filmet debatten - Klikk for stort bildeMedielever filmet debatten HVS

Elever på utdanningsprogrammet medier og kommunikasjon filmet begge debattene og streamet dem for lokalavisen Hadeland. Resultatet ble en profesjonell og seervennlig livesending for alle i lokalmiljøet som ønsket å følge med på skoledebattene.