Skoledag for næringsministeren

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen besøkte HVS i dag for å lære mer om skolens vellykkede arbeid med å skaffe yrkesfagelever lærlingeplasser.

Torbjørn Røe Isaksen fikk møte elever, yrkesfagmotivator, lærere og ledere ved HVS. - Klikk for stort bildeHadeland videregående har seks yrkesfaglige utdanningsprogram på Vg1 og hele ti ulike programområder på Vg2. Tallene viser at skolen lykkes svært godt med å motivere yrkesfagelever til å ha fagbrev som prioritert mål, og med å skaffe lærlingekontrakter til alle som ønsker det.  I tillegg har skolen en del elever som får mulighet til å følge en annen opplæringsplan enn den ordinære for å kunne nå målet sitt om et fagbrev. Dette vellykkede arbeidet var det næringsminister, og tidligere kunnskapsminister, Torbjørn Røe Isaksen ønsket å få vite mer om da han inviterte seg til Hadeland videregående skole fredag.

Elever fra Vg2 byggteknikk fortalte næringsministeren om hvordan de jobber ut på byggeplass. - Klikk for stort bildeMøtte elever

Sander Simensen og Marius Brekke er to elever som følger et alternativt løp som elever ved bygg- og anleggsteknikk ved Hadeland videregående skole. De er nå lærlinger i hver sin rørleggerbedrift mens de fullfører fellesfag og programfag på skolen. Røe Isaksen fikk høre historien til to skoleleie elever som nå stortrives i yrkeslivet, samtidig som de gjennomfører teorifag med glans.

Røe Isaksen fikk også møte Vg2-elever på byggteknikk. Elevene kom rett fra byggeoppdrag på Granavolden og kunne fortelle næringsministeren at de var godt i gang med et garasjebygg på 75 kvadratmeter.

Yrkesfagmotivator Kikka Nauste og rørleggerlæringene Sander Simensen (til venstre) og Marius Brekke fikk mange spørsmål fra næringsministeren. - Klikk for stort bildeVille gjerne vite mer

Assisterende rektor, Stein Olaf Nordli-Henriksen, orienterte om skolens arbeid med å nå målet om å få yrkesfagelever ut i lære, og om det systematiske arbeidet som har pågått for å heve yrkesfagenes status. Yrkesfagmotivator Kikka Nauste fortalte om den tette oppfølgingen av enkeltelever som tvinger frem alternative opplæringsløp, et arbeid som starter allerede i ungdomsskolen. Cecilie Rød, faglærer på utdanningsprogrammet service og samferdsel, satte næringsministeren inn i hvordan yrkesfaglærere jobber med formidling og den tette kontakten de har med næringslivet.

• Dette var veldig interessant, og jeg skulle gjerne ha hatt mer tid sammen med dere. Jeg kommer gjerne tilbake, sa Torbjørn Røe Isaksen etter at besøket var over.