Skoledag for næringsministeren

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen besøkte HVS i dag for å lære mer om skolens vellykkede arbeid med å skaffe yrkesfagelever lærlingeplasser.

Klikk for stort bildeHadeland videregående har seks yrkesfaglige utdanningsprogram på Vg1 og hele ti ulike programområder på Vg2. Tallene viser at skolen lykkes svært godt med å motivere yrkesfagelever til å ha fagbrev som prioritert mål, og med å skaffe lærlingekontrakter til alle som ønsker det.  I tillegg har skolen en del elever som får mulighet til å følge en annen opplæringsplan enn den ordinære for å kunne nå målet sitt om et fagbrev. Dette vellykkede arbeidet var det næringsminister, og tidligere kunnskapsminister, Torbjørn Røe Isaksen ønsket å få vite mer om da han inviterte seg til Hadeland videregående skole fredag.

Klikk for stort bildeMøtte elever

Sander Simensen og Marius Brekke er to elever som følger et alternativt løp som elever ved bygg- og anleggsteknikk ved Hadeland videregående skole. De er nå lærlinger i hver sin rørleggerbedrift mens de fullfører fellesfag og programfag på skolen. Røe Isaksen fikk høre historien til to skoleleie elever som nå stortrives i yrkeslivet, samtidig som de gjennomfører teorifag med glans.

Røe Isaksen fikk også møte Vg2-elever på byggteknikk. Elevene kom rett fra byggeoppdrag på Granavolden og kunne fortelle næringsministeren at de var godt i gang med et garasjebygg på 75 kvadratmeter.

Klikk for stort bildeVille gjerne vite mer

Assisterende rektor, Stein Olaf Nordli-Henriksen, orienterte om skolens arbeid med å nå målet om å få yrkesfagelever ut i lære, og om det systematiske arbeidet som har pågått for å heve yrkesfagenes status. Yrkesfagmotivator Kikka Nauste fortalte om den tette oppfølgingen av enkeltelever som tvinger frem alternative opplæringsløp, et arbeid som starter allerede i ungdomsskolen. Cecilie Rød, faglærer på utdanningsprogrammet service og samferdsel, satte næringsministeren inn i hvordan yrkesfaglærere jobber med formidling og den tette kontakten de har med næringslivet.

• Dette var veldig interessant, og jeg skulle gjerne ha hatt mer tid sammen med dere. Jeg kommer gjerne tilbake, sa Torbjørn Røe Isaksen etter at besøket var over.