Rødt nivå fra 15. desember

Alle videregående skoler er satt på rødt nivå. Det betyr at noe undervisning blir på skolen og noe på Teams.

På pressekonferansen mandag kveld (13. desember) innførte regjeringen en rekke nasjonale tiltak som også berører skolene. Alle videregående skoler skal over på rødt nivå. Ved Hadeland videregående skole innfører vi rødt nivå fra og med onsdag 15. desember.

- Vi er lei oss for at vi nok en gang må gjøre tiltak som griper inn i skolehverdagen. Samtidig skal vi gjøre alt vi kan for å gi et best mulig undervisningstilbud og samtidig noen gode førjulsopplevelser for elevene våre, sier rektor Elisabeth Raastad Kjørven.

Miljøbilde - elever - Klikk for stort bildeMiljøbilde - elever reedfoto.no

Hva betyr rødt nivå?

Rødt nivå innebærer at det stilles større krav til avstand i klasserommene, og at det må gjøres tiltak for å unngå trengsel. For Hadeland videregående skole betyr dette at noe av undervisningen vil foregå på Teams og noe på skolen ut fra den rom-kapasiteten vi har til rådighet. Elever og ansatte må holde én meters avstand i alle situasjoner. Vi oppfordrer elever til å ta særlig hensyn til dette når de har pauser og spiser lunsj i kantina.

Her er planen for rødt nivå fra torsdag 16. desember til og med 21. desember. (PDF, 92 kB)

Endringer i førjulsaktiviteter

Etter planen skulle alle elevene ha vært med på å spille inn en lipdub mandag 20. desember. Dette er en tradisjon skolen har hatt i flere år, og som elevene har gledet seg til. På rødt nivå har vi dessverre ikke mulighet til å gjennomføre dette. Dermed blir det vanlig undervisning (på skolen eller via Teams - se planen ovenfor) på mandag. I stedet satser vi på en vårlig utgave av lipdub neste år der vi tar ut ordinær undervisning til fordel for denne morsomme fellesaktiviteten.

De planlagte juleavslutningene i kultursalen tirsdag 21. desember må dessverre også avlyses. Tirsdag vil elevene møte kontaktlærere, lærere og klassen sin til en digital juleavslutning der de - i tillegg til andre hyggelige aktiviteter - vil få se det planlagte juleshowet digitalt. Vi har ikke rom til å ha alle klassene på skolen og samtidig holde avstand. For at det skal bli mest mulig likt for alle, blir det derfor en digital løsning denne dagen.

Undervisningen etter nyttår

Regjeringen har varslet at de strenge tiltakene som nå er innført skal vare i fire uker. Ut fra det vi vet nå, betyr dette at skolen skal være på rødt nivå fram til og med fredag 14. januar. Før jul vil vi publisere en plan som viser fordelingen mellom digital undervisning og undervisning på skolen første uke i januar.

Les mer om smittevern på rødt nivå på udir.no.