Om testing, karantene og vaksinering

Ifølge nye regler som helsemyndighetene innførte ved skolestart i år kan alle elever ved HVS velge testing i stedet for å gå i karantene.

Helsemyndighetene har innført nye regler for testing og karantene for ungdom. Vi omtalte noe av det på nettsiden vår i går, men her kommer mer detaljert informasjon.

• Alle under 18 år som blir definert som nærkontakter kan velge å ta hurtigtester i stedet for å gå i karantene i 10 dager. Unntaket fra karanteneregelen er innført for at elevene skal få en så normal hverdag og skolehverdag som mulig etter å ha vært utsatt for mange restriksjoner det siste halvannet året.  Kommuneoverlegene på Hadeland har bestemt at for Hadeland videregående skole skal regelen om å teste seg ut av karantene gjelde for alle elever, også de som er over 18 år.

Vaksinasjon - Klikk for stort bilde Bilde av Gustavo Fring fra Pexels

• Elever som blir berørt av smittetilfeller ved Hadeland videregående skole vil få en sms med melding om tidspunktet de skal ta første test og hvor testingen skal foregår.

• Elever kan være på skolen før første test. I tillegg kan de være på skolen på dagene mellom testene, hvis de ikke tester positivt for viruset eller har symptomer på covid-19. Dette er bestemt av nasjonale helsemyndigheter.

• Elever som er vaksinert inngår ikke i testordningen.

• Ungdom under 18 år som er som bor i samme husstand som en som er smittet av covid-19 kan som hovedregel ikke velge å teste seg i stedet for å gå i karantene.

• En kan heller ikke velge teste framfor karantene etter opphold i utlandet der det kreves innreisekarantene når en kommer tilbake til Norge.

• Ifølge kommuneoverlegene arbeides det nå for et mer forenklet testregime for elevene. Hvordan dette eventuelt blir, er ikke klart ennå.

NB! Mange av elevene registrerte seg for vaksinering gjennom skolen da det ble åpnet for dette tirsdag denne uken. Det er fortsatt mulig å registrere seg, og vi oppfordrer elevene våre til å gjøre dette. Vaksineringen gjelder for alle som er født i 2003, 2004 og 2005. Påmelding skjer ved å ta kontakt med helsesykepleier Kari-Marthe Gamkinn, tlf. 993 01 023. Hun kan også svare på eventuelle helsefaglige spørsmål knyttet til vaksineringen.