Endelig nattcup igjen!

Etter to år med pandemi kunne Vg3-elevene på idrettslinja endelig gjennomføre nattcup igjen.

I over et døgn gikk det i ett med fotballkamper og aktiviteter ved Hadeland videregående skole forrige helg. Da arrangementet var over lørdag formiddag (12. mars) var det lagene Buskerud videregående skole og Valdres1 og Malins United som ble serievinnere.

Buskerud videregående skole vant A-serien - Klikk for stort bildeBuskerud videregående skole vant A-serien

Mye planlegging

28 lag fordelt på jentelag og guttelag deltok i nattcupen. Invitasjonen gikk til videregående skoler i Innlandet og Viken. I tillegg hadde elever på 10. trinn fra ungdomsskolene i regionen mulighet til å delta. Arrangementet er knyttet til faget idrettsledelse som er et obligatorisk programfag for idrettselever på Vg3.

Malins United vant B-serien - Klikk for stort bildeMalins United vant B-serien

- Elevene lagt ned mye arbeid i planleggingen. De har hatt ansvaret for alle deler ved arrangementet, både organisering, profilering, innhenting av sponsoravtaler og all logistikken under selve cupen. I år valgte de også å stille som dommere på kampene, forteller faglærer i idrettsfag Alexander Løchsen Bjørnerud.

Valdres 1 gikk av med seieren i jenteserien. - Klikk for stort bildeValdres 1 gikk av med seieren i jenteserien.

Stort læringsutbytte

Det var god stemning og mange tilskuere under hele nattcupen. I tillegg til det sportslige, var det også mange aktiviteter utenfor banen. Blant annet fikk deltakerne oppleve Erik Follestad, Mads Hansen og Jon Martin Henriksen live.

- Vi er godt fornøyd med innsatsen til elevene. De gjorde en god jobb med forberedelsene, og har lært mye av gjennomføringen. Etter en lang periode med restriksjoner, var det ekstra moro å kunne samle så mange ungdommer til nattcup igjen, sier Løchsen Bjørnerud.

Idrettselevene på Vg3 gjorde en solid jobb som arrangør. - Klikk for stort bildeIdrettselevene på Vg3 gjorde en solid jobb som arrangør.