Elever i FN

Torsdag deltok elever fra HVS på FN-rollespill på Raufoss.

Det var Iran - USA og atomnedrustning som stod på agendaen i møtet i Sikkerhetsrådet i FN da elevene deltok i rollespill torsdag 11. november.

Tre skoler deltok

Elevene fra Hadeland videregående skole representerte delegasjoner fra Russland, Vietnam, IAEA, Irland og Israel. De endre medlemslandene i Sikkerhetsrådet ble representert ved elever fra Gran ungdomsskole og Raufoss ungdomsskole.

Elever fra HVS deltok i møte i "Sikkerhetsrådet". - Klikk for stort bildeElever fra HVS deltok i møte i "Sikkerhetsrådet".Det meldes om høy temperaturer i møtet, og mange realistiske scenarioer ble diskutert. I løpet av møtet ble det fremmet tre resolusjonsforslag, som alle innebar en atomvåpenfri verden og en ny atomavtale mellom Iran og USA.  Dessverre ble alle resolusjonene nedstemt, men stemningen under møtet var framoverlent og konstruktiv.

Slik ungdommen ser det er altså Sikkerhetsrådet nærmere enighet enn de har vært på lenge.

- Har lært mye

- Vi har deltatt i FN-rollespill flere ganger tidligere, og det er både artig og lærerikt. I forberedelsen til, og i gjennomføringen av møtet torsdag, fikk elevene mange nye erfaringer og mye kunnskap om hvordan internasjonalt diplomati foregår, forteller faglærer ved Hadeland videregående skole, Reidun Hvattum.

Se flere bilder fra FN-rollespillet på skolens Facebook-side.