Besøk fra "over there"

Spennende temaer ble diskutert da engelskseksjonen hadde besøk fra USA.

Tidligere i vinter hadde engelskseksjonen ved Hadeland videregående skole besøk av Dan fra USA og fra Fullbright Norge.

Besøkte 16 klasser

Den amerikanske læreren hadde to travle dager da han besøkte skolen. Til sammen fikk 16 klasser en forelesning om USA og ulike temaer fra amerikansk politikk og samfunnsliv. Noen av temaene var blant annet polarisering og kampen mot rasisme, som har kommet fram gjennom Black lives matter-bevegelsen.

Besøk fra USA - Klikk for stort bilde

For elevene som har samfunnsfaglig engelsk på Vg3 var temaet "A Tale of Two Dons: How Donald Trump split my little town in two".

Samarbeid med Fullbright

Besøket fra USA kom i stand gjennom samarbeidet engelskseksjonen har med Fullbright Norge. Fullbright-programmet "Roving Scholar" sender tre amerikanske lærere på kryss og tvers i Norge for å holde foredrag for elever og lærere på ungdomsskoler og videregående skoler.

Besøk fra USA - Klikk for stort bilde

- Gjennom Fullbright-programmet får både elever og vi lærerne som underviser i engelsk inspirasjon og nyttig kunnskap om amerikansk samfunnsliv fra de som kan det aller best. Slike besøk er lærerike for alle parter, sier leder for engelskseksjonen, Torunn Finnerud.