Avlyser muntlig eksamen

Regjeringen har bestemt at alle muntlige, muntlig-praktiske og praktiske eksamener for elever i videregående skole avlyses denne våren.

Eksamen vår 2020 - Klikk for stort bildeDet er kunnskapsdepartementet som opplyser dette i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Fra før av er alle skriftlige eksamener i videregående skole avlyst.

Ikke kapasitet

Hovedgrunnen for å avlyse muntlig eksamen er å legge til rette for gjennomføring av privatisteksamen denne våren, noe som er i tråd med rådene fra fylkeskommunene.

Fylkeskommunene har vært tydelige på at det vil være vanskelig å gjennomføre både eleveksamen og privatisteksamen. De har verken lokaler eller eksamensvakter til å gjøre begge deler parallelt.

Vitnemål med standpunktkarakterer

Når skolene ikke skal bruke tid på eleveksamen, kan lærerne sette alle karakterene siste opplæringsuke, skriver kunnskapsdepartementet i pressemeldingen.