Musikk, dans og drama

Vil du ha tre kreative år med dyktige lærere i et miljø som gir venner for livet - og samtidig få generell studiekomptanse? Da velger du musikk eller drama ved HVS.

Sånn har vi det på MDD

En variert skolehverdag, kjempeflinke lærere, supert miljø og flotte øvingslokaler, Bli med årets Vg1-elever på "walk and talk" gjennom musikkavdelingen.

Vil du vite mer om hva vi driver med til daglig? Følg oss på Instagram og Facebook.

Hør hva elevene sier

Natalie Grøndahl Tangen er tidligere elev ved utdanningsprogram for musikk, dans og drama (MDD) ved Hadeland videregående skole. Hun ble utdannet fra Musikkteaterhøyskolen i 2020.

Hvem passer studiet for?

Musikk, dans, drama gir deg mulighet til å dyrke din interesse for musikk, dans og drama. Samtidig får du generell studiekompetanse, noe som gir grunnlag for å søke de fleste studier ved høgskoler og universiteter.

Du må like å samarbeide med andre, være kreativ - men strukturert, og kunne arbeide selvstendig med innstudering av musikk og tekster. Musikk, dans og drama passer for deg som vil ha en variert skolehverdag med både teoretiske og praktiske fag.

Gjennom de tre årene på videregående skole gjør elevene en rekke konserter og forestillinger både i og utenfor skolen. Elevene samarbeider både innad i klassene og på tvers av klassetrinnene, noe som skaper et svært godt miljø og samhold.

Skolen tilbyr fordypning innen:

• drama
  • musikk

Musikk, dans og drama gir:

• mulighet til å øve opp ditt talent innenfor musikk eller drama/teater.
  • mulighet til å være kreativ hver dag.
  • samarbeid og samspill med andre.
  • musikk- og dramafagene har spesielt fokus på utvikling av kommunikasjon, kreativitet, kritisk tenking og evne til samarbeid.
  • et godt grunnlag for videre studier innen musikk, teater, medier, pedagogikk og administrativt kulturarbeid.
  • generell studiekompetanse

Les mer om musikk, dans og drama på vilbli.no

Skolens tilbud på Vg2:

Skolens tilbud på Vg3:

Vedlegg til søknad

• Ved inntak til Vg1 Musikk, dans og drama kan inntil 50 % av plassene bli tildelt på grunnlag av inntaksprøver eller dokumenterte ferdigheter i tillegg til karakterpoeng.
  • Søkere til Vg1 Musikk, dans, drama og Vg1 idrett må, i tillegg til å søke på www.vigo.no, fylle ut et eget vedleggsskjema som sendes direkte til skolen. Vedleggsskjema finnes på https://www.vilbli.no/nb/nb/innlandet/skjema-og-vedlegg/a/030685 under overskriften Inntaksregler og poengberegning, skjemaet heter «Vedleggsskjema for søkere til Vg1 Musikk, dans og drama».
  • Du må ha utdanningsprogrammet som ditt førsteønske for å bli innkalt til inntaksprøve eller bli bedt om å dokumentere dine ferdigheter.

Det gjøres oppmerksom på at hvis søkertallene etter 1. mars viser at det er færre primærsøkere enn antall plasser vil ikke skolen benytte seg av muligheten til å dele plasser på grunnlag av inntaksprøve eller dokumenterte ferdigheter. Skolens nettside oppdateres i løpet av mars.

Søknaden sendes skolen på mail til hadeland.vgs@oppland.org, og med kopi til stein.olaf.nordli-henriksen@oppland.org.

Videre studier

Med generell studiekompetanse kan du søke de fleste studier ved høgskoler og universiteter.

Du finner opptakskravene til høgskole- og universitetsstudier på www.samordnaopptak.no