Helsefagarbeider med studiekompetanse (HASK)

Marthe Motland, Ronja Elise Engskar, Camilla Andresen Haugen, Ronja Johansen Solberg.  - Klikk for stort bildeStudiet passer for deg som ønsker et treårig opplæringstilbud med vekt på helsefagene, og som også gir deg generell studiekompetanse.

Studiet var et nytt tilbud ved Hadeland videregående skole fra høsten 2017.

Opplæringstilbudet omfatter både helsearbeiderfagene og fellesfag som fører frem til generell studiekompetanse.

HASK er et sammenhengende løp der du tas inn for alle tre årene når du søker Vg1.

Hva lærer du?

Fellesfagene på HASK er matematikk, norsk, naturfag, engelsk, historie, samfunnsfag og kroppsøving.

I programfagene vil du blant annet arbeide med temaer som:

• forebyggende helsearbeid
  • ernæring
  • anatomi og fysiologi
  • sykdomslære
  • kommunikasjon og samarbeid
  • førstehjelp
  • omsorg og veiledning

I tillegg til å være inne på skolen får du, gjennom alle tre årene, være ute i praksis på arbeidsplasser innen programområdet helsearbeiderfag.

Eksempler på hva du kan bli:

• sykepleier
  • vernepleier
  • fysioterapeut
  • ergoterapeut

HASK gir deg nødvendig formell teoretisk kompetanse, men også praktisk opplæring og erfaring for yrker innen helsesektoren som krever høgskole- eller universitetsutdannelse etter videregående skole.

Den praktiske opplæringen på HASK er nyttig for å forstå den mer teoretiske opplæringen på høgskole eller universitet.

Les mer om helsearbeiderfag med studiekompetanse på vilbli.no.

Videre studier

Med generell studiekompetanse som du får med HASK, kan du søke de fleste studier ved høgskoler og universiteter. Du finner opptakskravene til høgskole- og universitetsstudier på www.samordnaopptak.no