Biblioteket

Skolebiblioteket ligger i 3. etasje og har lokaler sammen med Gran kommunes folkebibliotek. Biblioteket er åpent for elever hver dag fra kl. 0800 til 1900. Mellom 08.00 og 09.00 er det ubetjent. Husk lånekort!

Klikk for stort bildeÅpningstider

• Mandag – torsdag kl. 08.00 - 19.00 (åpner for lånere utenom skolen kl. 11.00)
  • Fredag kl. 08.00 – 15.00
  • Lørdag kl. 10.00 – 14.00

Søk i bibliotekets katalalog

Du kan kontakte biblioteket på telefon 904 04 900 .

Kontaktpersoner for elever/lærere ved Hadeland videregående skole:

• Shantelle-Lee Knaplund Høgmoen, telefon: 902 15 246
  • Audhild Mosskull, telefon: 07 45 972

Har du spørsmål eller tips kan du kontakte biblioteksjef Wenche Nyaas.

Her finner du oss

Inngang til biblioteket er fra skolens areal i 3. etasje og fra inngang 3 ved tannklinikken på østsiden av skolebygget.

Følg oss gjerne på Facebook, og les bokanbefalinger fra biblioteket hos avisen Hadeland og skolebibliotekarbloggen Oppland.

På biblioteket kan du:

• Låne bøker, lydbøker, filmer, spill, tegneserier, tidsskrifter.
  • Benytte fem stasjonære PC-er med skriver.
  • Lese aviser, tidsskrifter og ukeblader.
  • Bruke referanselitteratur: ordbøker, leksika m.m.
  • Bruke tre grupperom, samt et stille leserom.
  • Spille sjakk.
  • Bruke to utlånsautomater hvor du selv kan betjene inn- og utlevering av bøker med lånekort.
  • Trådløst nettverk.
  • Få hjelp av bibliotekpersonalet til oppgaver eller få gode lese- eller filmtips.

Biblioteket er et kombinert folke- og skolebibliotek, og fungerer både som et møtested og læringssenter.

Lånekort

Vi ønsker at alle elever skal ha lånekort på biblioteket. Hvis du ikke har lånekort fra Gran eller Brandbu bibliotek fra før, kan du kontakte biblioteket. Du får et skjema som skal fylles ut, og vi lager et kort til deg. Det er gratis å få lånekort første gangen. Dersom du mister det og må ha nytt, koster det 30 kroner.

Tips til fordypningsoppgaver i norsk

Her finner du forslag til temaer og bøker du kan skrive om i fordypningsoppgaven:

Her finner du informasjon om hvordan du går fram for å skrive oppgaven:

Her finner du regler for referansehåndtering og kildeføring:

Her finner du artikler om litterære sjangre og litterære virkemidler som kan være nyttig å bruke som sekundærlitteratur: