Har du lese- og skrivevansker?

Hadeland videregående skole er godkjent som dysleksivennlig skole av Dysleksi Norge.

Hva er dysleksivennlig skole?

Hadeland videregående skole er en dysleksivennlig skole der vi legger til rette for elever med lese- og skrivevansker. Godkjenningen som dysleksivennlig skole er gitt av Dysleksi Norge, og den innebærer at skolen har et system for kartlegging og tiltak når det gjelder lese- og skrivevansker blant elevene.

Dysleksivennlig skole er en del av skolens IKO-arbeid. IKO sikrer systematisk identifisering, kartlegging og oppfølging.

Hjelpemidler og rettigheter ved prøver og eksamen

Elever med lese- og skrivevansker har rett til ulike hjelpemidler i henhold til sakkyndig vurdering. Dette kan for eksempel være smartbøker, lydfiler/lydbøker og andre tilrettelagte hjelpemidler.

Rettskrivingsprogramvare som Lingdys, Lingright og Textpilot inngår ikke i skolens læremidler. Skolen hjelper deg med å skaffe ny lisens og laste ned programmet hvis du har fått dette innvilget via NAV.

Elever som har behov for spesielle tilrettelegginger på prøver og eksamen må ta kontakt med skolen slik at vi kan hjelpe deg å søke om slik tilrettelegging. Dokumentasjon må medbringes.
Les mer om særskilt tilrettelegging ved eksamen.

Spørsmål om spesialundervisning og tilrettelegging kan rettes til:

Mer informasjon

Film av Mads Johan Ødegaard og Katie Noel Wyman. Filmen viser hvordan det føles å ha lese- og skrivevansker.

Film laget av Klar Tale – Norges eneste lettleste nyhetsavis. Intervju med Erna som har lese- og skrivevansker.