Velkommen til Hadeland videregående skole!

På vegne av skolens ansatte vil jeg ønske deg velkommen som elev ved Hadeland videregående skole. Alle vi som jobber her på skolen håper at du vil finne deg til rette både faglig og sosialt i et av Opplands flotteste skolebygg.

Du som nå starter på Hadeland videregående skole får en unik og sjelden sjanse fordi du starter din opplæring i en ny og moderne skole. Ved vår skole kan vi skilte med dyktige lærere som har høy fagkompetanse og medarbeidere som yter profesjonell service. Alt er lagt til rette for at du kan være med å skape den skolen som du selv ønsker sammen med alle de andre elevene som nå går på Hadeland vgs.

Din læring og din trivsel det neste skoleåret vil avhenge av hvordan du selv, i fellesskap med andre, tar ansvar og gjør jobben din som elev ved skolen. Du er med på å sette standarder i undervisningen som gjør at både du selv, dine medelever og dine lærere yter sitt beste i undervisningstimene. Du er også den som skal være med på å skape det miljøet du selv ønsker på skolen for at du, dine medelever og de som jobber her skal trives.

Vi som jobber her har et felles mål og ønske. Det er å skape en god skole slik at du skal lære mest mulig og få et vitnemål eller et kompetansebevis slik at du kan fortsette med studier eller videre fagopplæring. Det er særlig tre ting vi mener er viktig for at du skal lære og trives på skolen: God vurdering av læringsarbeidet. Gode relasjoner mellom elever og tilsatte. Et fungerende elevdemokrati.

Vi jobber kontinuerlig med å utvikle et tydelig vurderingsspråk slik at du kan få hensiktsmessige tilbakemeldinger på det arbeidet du gjør. Din egen og lærers vurdering er viktig for ditt læringsutbytte. Høflighet og respekt, anerkjennelse og likeverd overfor deg som elev, dine foresatte og oss kolleger imellom skal kjennetegne skolen vår. Vi ønsker at du som elev skal være aktiv i elevrådet og i elevsamfunnet på skolen slik at vi får en skole som er levende og trivelig, og der det er godt å lære.

Velkommen på laget.

Soon Elisabeth Øhrling