Bibliotek

Velkommen til skolens bibliotek i 3. etasje.Biblioteket på Hadeland videregående skole - Klikk for stort bildeBiblioteket på Hadeland videregående skole Oppland fylkeskommune

• Mandag - torsdag kl. 09.00-19.00 (åpner for lånere utenom skolen kl. 11.00)
  • Fredag kl. 09.00 - 15.00
  • Lørdag kl. 10.00 - 14.00

Søk i bibliotekets katalog

Du kan kontakte biblioteket på telefon 61 39 22 50.

Kontaktpersoner for elever/lærere ved Hadeland videregående skole:

Har du spørsmål eller tips kan du kontakte biblioteksjef Wenche Nyaas.

Her finner du oss

Inngang til biblioteket er fra skolens areal i 3. etasje og fra inngang 3 ved tannklinikken på østsiden av skolebygget.

Følg oss gjerne på Facebook, og les bokanbefalinger fra biblioteket hos avisen Hadeland og skolebibliotekarbloggen Oppland.

På biblioteket kan du:

• Låne bøker, lydbøker, filmer, spill, tegneserier, tidsskrifter.
  • Benytte fem stasjonære PC-er med skriver.
  • Lese aviser, tidsskrifter og ukeblader.
  • Bruke referanselitteratur: ordbøker, leksika m.m.
  • Bruke tre grupperom, samt et stille leserom.
  • Spille sjakk.
  • Bruke to utlånsautomater hvor du selv kan betjene inn- og utlevering av bøker med lånekort.
  • Trådløst nettverk.
  • Få hjelp av bibliotekpersonalet til oppgaver eller få gode lese- eller filmtips.

Biblioteket er et kombinert folke- og skolebibliotek, og fungerer både som et møtested og læringssenter.

Tips til fordypningsoppgaver i norsk

Her finner du forslag til temaer og bøker du kan skrive om i fordypningsoppgaven:

Her finner du informasjon om hvordan du går fram for å skrive oppgaven:

Her finner du artikler om litterære sjangre og litterære virkemidler som kan være nyttig å bruke som sekundærlitteratur:

Lånekort

Vi ønsker at alle elever skal ha lånekort på biblioteket. Hvis du ikke har lånekort fra Gran eller Brandbu bibliotek fra før, kan du kontakte biblioteket. Du får et skjema som skal fylles ut, og vi lager et kort til deg. Det er gratis å få lånekort første gangen. Dersom du mister det og må ha nytt, koster det 30 kroner.

Lånetid

Vanlig lånetid på bøker, spill, tidsskrifter og DVD-er er 4 uker.

Hvis du trenger lenger utlånstid, for eksempel på bøker til prosjektoppgaver, så si ifra når du låner.

Purregebyr på bøker

Dersom du ikke leverer tilbake bøkene innen fristen sender vi ut purring og det påløper et gebyr på 30 kroner. Andre gangs purring har et gebyr på 70 kroner.

Påminnelse to dager før forfall

Vi sender ut varselmelding på SMS eller e-post 2 dager før forfall. Betinger at en har registrert e-post eller mobilnummer.

Dersom du vet at du trenger å ha bøkene mer enn 4 uker så si ifra. Du trenger ikke å ha med deg boka, men si ifra i skranken eller ordne det selv på utlånsautomaten.

Sist oppdatert 10.10.2017