Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Medier og kommunikasjon

Liker du å arbeide med tekst, lyd eller bilde? Er du interessert i informasjonsteknologi og digitale medier? 

Opptak produsert av elever fra sendingen som ble gjennomført under «Åpen skole».

Fra høsten 2016 ble Medier og kommunikasjon et studieforberedende utdanningsprogram, og vi startet opp med Vg1 skoleåret 2016-2017. Du kan lese mer om dette på vilbli sine hjemmesider

Innholdet og veien videre

Medier og kommunikasjon passer både for deg som vil studere videre på høgskole eller universitet, og som samtidig vil få kunnskap, praktisk erfaring og kompetanse innen mediebransjen.

Det er to felles programfag, Mediesamfunnet og Medieuttrykk, hovedmålet med disse er å bygge kunnskap og utvikle kompetanse innen de fleste fagområdene i denne bransjen. Dette gjør vi gjennom å kombinere teoriundervisning med praktisk læring.

Du får jobbe med profesjonelt utstyr både innen lyd, film, foto, grafisk design og web, slik at overgangen til videre studier og senere jobb innen mediebransjen blir så smidig som mulig.

I tillegg til programfag vil du i løpet av de tre årene ha fellesfag som norsk, engelsk, fremmedspråk, kroppsøving, matematikk, naturfag, samfunnsfag, geografi, historie og religion og etikk.

Eksempler på hva du kan bli:

  • Fotograf
  • Journalist
  • Mediegrafiker
  • Mediedesigner

Aktuelle arbeidssteder er innen:

  • Trykksakproduksjon, webdesign eller multimedieproduksjon
  • TV-grafikk eller formgiving for digital kommunikasjon
  • Reklamebransjen eller forlagsvirksomhet
  • Pressen eller fotobransjen

Skolens tilbud etter Vg1:

Skolens tilbud etter Vg2: 

Videre studier

Med generell studiekompetanse, som du får med Medier og kommunikasjon, kan du søke de fleste studier ved høgskoler og universiteter. Du finner opptakskravene til høgskole- og universitetsstudier på www.samordnaopptak.no

Medier og kommunikasjon ved Hadeland videregående skole - Klikk for stort bildeMedier og kommunikasjon ved Hadeland videregående skole Therese Aschim Kornum

Sist oppdatert 01.03.2018
Fant du det du lette etter?
Login for redigering