Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Idrettsfag

Er du glad i idrett og trening? Er du også interessert i idrettsteori og andre teoretiske fag? Da kan idrettsfag være noe for deg!

Idrettsfag ved Hadeland videregående skole - Klikk for stort bildeIdrettsfag ved Hadeland videregående skole Line Katzenmaier

Opptaksprøve i håndball og fotball blir arrangert i april/mai. Søkere som har valgt toppidrett håndball og fotball blir tilskrevet med informasjon om opptaksprøven.

Idrettsfag er et tilbud til deg som ønsker å kombinere utdanningen med toppidrett, og til deg som ikke har  planer om å bli profesjonell idrettsutøver, men som ønsker en alternativ vei til studiekompetanse. Idrettsfag er et treårig studieforberedende utdanningsprogram.

Fire av idrettsfagene er felles for alle:

 • Aktivitetslære
 • Treningslære
 • Treningsledelse
 • Idrett og samfunn

I tillegg velger du breddeidrett eller toppidrett som valgfritt programfag.

Skolen tilbyr:

 • Breddeidrett
 • Toppidrett i fotball, håndball og langrenn/skiskyting.
  Andre idretter etter avtale med skolen.

Skolen tilbyr matematikk R1 på Vg2.

Idrettsfag gir:

 • Generell studiekompetanse med rett til å søke ulike studier ved høyskoler og universiteter
 • Grunnlag for trenerjobber innenfor idretts- og friluftsliv, spesielt innenfor barneidrett

Skolens tilbud etter Vg1:

Skolens tilbud etter Vg2:

Inntak på idrettsfag

Dokumentasjon av ferdigheter / opptaksprøve

Vilkår for inntak basert på dokumentasjon av ferdigheter eller opptaksprøve er regulert i forskrift til Opplæringsloven § 6-11 og forskrift om inntak til videregående opplæring og formidling til læreplass i Oppland fylkeskommune § 12.

Skolen kan bestemme at inntil 50 % av plassene på Vg1 idrettsfag kan tildeles på grunnlag av dokumentasjon av ferdigheter eller opptaksprøve.

Elever som velger toppidrett på idrettsfag kan bli bedt om å dokumentere sine ferdigheter eller bli innkalt til opptaksprøve. På Hadeland videregående skole tilbyr vi toppidrett fotball, toppidrett håndball og toppidrett langrenn/skiskyting.

Når du søker på Vigo.no og har idrettsfag som ditt førstevalg (primærsøker), er det viktig at du skriver toppidrett og hvilken av idrettene fotball, håndball og langrenn/skiskyting du er aktiv utøver i.

Kvotering på grunnlag av opptaksprøve

Hvis du har søkt på toppidrett fotball eller toppidrett håndball på Vigo.no, blir du vurdert på grunnlag av en opptaksprøve. Ved vurderingen av søkerne blir det lagt vekt på tekniske og taktiske ferdigheter og fysisk kapasitet.

Du vil få invitasjon til opptaksprøve via rådgivere på ungdomsskolene.

Kvotering på grunnlag av dokumentasjon av ferdigheter

Søkere som har toppidrett langrenn/skiskyting vil bli vurdert ut fra dokumentasjon av ferdigheter. Det vil være på grunnlag av resultater de to siste sesongene:

 • Landslagsnivå
 • Nasjonale konkurranser (Hovedlandsrenn, Norgescup etc.)
 • Region og kretskonkurranser

Vurdering av dokumentasjon av ferdigheter skjer ut fra en samlet deltakelse i flere konkurranser.

Skolen kan gi fortrinn til elever de ønsker å prioritere på grunnlag av dokumentasjon av ferdigheter eller ferdigheter vist på inntaksprøve.

Vi har 30 plasser på Vg1 idrettsfag. Hvis tallet på primærsøkere er lavere en 30, faller inntak på grunnlag av ferdigheter eller dokumentasjon av ferdigheter bort.

Les fullstendig beskrivelse av rutiner for inntak til idrettsfag.

Spørsmål om inntak eller dokumentasjon

Ved spørsmål om inntak etter dokumentasjon av ferdigheter eller opptaksprøve, kontakt avdelingsleder for idrettsfag Solveig Kalstad Brenden.

Sist oppdatert 23.02.2018
Fant du det du lette etter?
Login for redigering