Helsearbeiderfag med studiekompetanse

Studiet passer for deg som ønsker et treårig opplæringstilbud som gir deg generell studiekompetanse, og hvor du samtidig kan lære å jobbe med mennesker. Studiet er nytt ved Hadeland videregående skole fra høsten 2017.

Oppland fylkeskommune/Jørgen Skaug

Opplæringstilbudet omfatter både fellesfag som fører frem til studiekompetanse og helsearbeiderfagene. Eleven har hele pensumet for Vg1 Helse- og oppvekstfag, Vg2 Helsearbeiderfag og Vg3 Påbygging generell studiekompetanse.

Fellesfagene og helsearbeiderfagene blir fordelt gjennom tre år på en mer balansert og hensiktsmessig måte enn den tradisjonelle strukturen hvor man går opplæringstilbudet Helse- og oppvekstfag etterfulgt av Påbygging til generell studiekompetanse på Vg3.

HASK er et sammenhengende tre-årig løp der du tas inn etter studiepoeng.

Her lærer du om:

Fellesfagene er matematikk, norsk, naturfag, engelsk, historie, samfunnsfag og kroppsøving.

I programfagene vil du blant annet arbeide med temaer som:

• Forebyggende helsearbeid
  • Ernæring
  • Anatomi og fysiologi
  • Sykdomslære
  • Kommunikasjon og samarbeid
  • Førstehjelp
  • Omsorg og veiledning

I tillegg til å være inne på skolen får du være ute i praksis på arbeidsplasser innen programområdet Helsearbeiderfag gjennom alle tre årene.

Du kan for eksempel søke videre til:

• Sykepleier
  • Vernepleier
  • Fysioterapeut
  • Ergoterapeut

HASK er et opplæringstilbud i videregående opplæring som gir deg nødvendig formell teoretisk kompetanse, men også relevant praktisk opplæring og erfaring for yrker innen helsesektoren som krever høgskole- eller universitetsutdannelse etter videregående skole.

Den praktiske siden ved opplæringen på HASK vil mange oppleve som nyttig for den videre mer teoretiske tilnærmingen til helseyrkene, på høgskole eller universitet.

Videre studier

Med generell studiekompetanse, som du får med HASK, kan du søke de fleste studier ved høgskoler og universiteter. Du finner opptakskravene til høgskole- og universitetsstudier på www.samordnaopptak.no

Sist oppdatert 20.04.2017