Tur som læreplanmål

Volleyballturnering var én av mange aktiviteter på turen. - Klikk for stort bildeVolleyballturnering var én av mange aktiviteter på turen. Hadeland videregående skole I kroppsøvingsfaget skal elevene blant annet lære å lage gode turopplegg. Denne uka arrangerte Vg3-elever ved HVS overnattingstur for 150 elever.

Volleyballturnering var én av mange aktiviteter på turen. - Klikk for stort bildeVolleyballturnering var én av mange aktiviteter på turen. Hadeland videregående skole Mandagen ble avsluttet med grilling og god stemning rundt bålet. - Klikk for stort bildeMandagen ble avsluttet med grilling og god stemning rundt bålet. Hadeland videregående skole

I faget kroppsøving i videregående skole er et av læreplanmåla at «..elever skal kunne planlegge og gjennomføre og vurdere turopplegg ved bruk av kart og kompass og andre måter og orientere seg på.» Mandag og tirsdag gjennomførte alle elevene på Vg3 som har faget kroppsøving et turopplegg med overnatting ute. 150 elever startet mandag morgen fra skolen og hadde orienteringsposter i Skjervumsmoen før de kom til bestemmelsesstedet Nordtangen ved Jarenvatnet.

Elevene etablerte leiren med telt og arrangerte flere aktiviteter i løpet av dagen og kvelden, blant annet volleyball, kaste kubb og ulike oppgaver relatert til kosthold. Mat er viktig på tur, og om kvelden var det grilling og hyggelig samvær rundt bålet.

Sist oppdatert 11.09.2019