Skolevalget er gjennomført

Paneldebatt: Det ble gjennomført tre paneldebatter, ett for hvert klassetrinn, der politikerne fikk anledning til å argumentere for sine viktigste saker. - Klikk for stort bildePaneldebatt: Det ble gjennomført tre paneldebatter, ett for hvert klassetrinn, der politikerne fikk anledning til å argumentere for sine viktigste saker. Hadeland videregående skole Onsdag 4. september ble det gjennomført partidebatter etterfulgt av skolevalg ved HVS. Høyre fikk fleste stemmer, tett fulgt av Arbeiderpartiet.

Paneldebatt: Det ble gjennomført tre paneldebatter, ett for hvert klassetrinn, der politikerne fikk anledning til å argumentere for sine viktigste saker. - Klikk for stort bildePaneldebatt: Det ble gjennomført tre paneldebatter, ett for hvert klassetrinn, der politikerne fikk anledning til å argumentere for sine viktigste saker. Hadeland videregående skole Det ble tatt i bruk mange valglokaler på skolen. Her er det Vg3-elevene Maximillian M. Miller og Sara Nordli Borgli som er valgfunksjonærer og sørger for at valget går riktig for seg. - Klikk for stort bildeDet ble tatt i bruk mange valglokaler på skolen. Her er det Vg3-elevene Maximillian M. Miller og Sara Nordli Borgli som er valgfunksjonærer og sørger for at valget går riktig for seg. Hadeland videregående skole

God valgdeltakelse

Totalt 683 elever fra Vg1, Vg2 og Vg3 fra Hadeland videregående skole stemte ved skolevalget. Det tilsvarer en valgdeltakelse på 78 prosent. Før elevene gikk til stemmeurnene fikk de høre politikerne i en paneldebatt i kulturskolen. Partiene var også representert med stands på skolen. Det var elever med politikk- og menneskerettigheter som programfag som sto for organiseringen av valget, og som stilte opp som debattledere.

Skolevalget er basert på fylkevalget, ikke kommunevalg. Etter som Gran bygdeliste er et stort parti i Gran kommune, lot skolen dem få delta ved skolevalget.

Resultater

Her er resultatet av valget ved Hadeland videregående skole:

Høyre: 22%
Ap: 20%