Skoledag for næringsministeren

Torbjørn Røe Isaksen fikk møte elever, yrkesfagmotivator, lærere og ledere ved HVS. - Klikk for stort bildeTorbjørn Røe Isaksen fikk møte elever, yrkesfagmotivator, lærere og ledere ved HVS. Hadeland videregående skole Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen besøkte HVS i dag for å lære mer om skolens vellykkede arbeid med å skaffe yrkesfagelever lærlingeplasser.

Vg2-elever på byggteknikk tok seg en pause fra dagens byggeoppdrag for å hilse på næringsministeren. - Klikk for stort bildeVg2-elever på byggteknikk tok seg en pause fra dagens byggeoppdrag for å hilse på næringsministeren. Hadeland videregående skole Yrkesfagmotivator Kikka Nauste og rørleggerlæringene Sander Simensen (til venstre) og Marius Brekke fikk mange spørsmål fra næringsministeren. - Klikk for stort bildeYrkesfagmotivator Kikka Nauste og rørleggerlæringene Sander Simensen (til venstre) og Marius Brekke fikk mange spørsmål fra næringsministeren. Hadeland videregående skole Elever fra Vg2 byggteknikk fortalte næringsministeren om hvordan de jobber ut på byggeplass. - Klikk for stort bildeElever fra Vg2 byggteknikk fortalte næringsministeren om hvordan de jobber ut på byggeplass. Anna Molberg

Hadeland videregående har seks yrkesfaglige utdanningsprogram på Vg1 og hele ti ulike programområder på Vg2. Tallene viser at skolen lykkes svært godt med å motivere yrkesfagelever til å ha fagbrev som prioritert mål, og med å skaffe lærlingekontrakter til alle som ønsker det.  I tillegg har skolen en del elever som får mulighet til å følge en annen opplæringsplan enn den ordinære for å kunne nå målet sitt om et fagbrev. Dette vellykkede arbeidet var det næringsminister, og tidligere kunnskapsminister, Torbjørn Røe Isaksen ønsket å få vite mer om da han inviterte seg til Hadeland videregående skole fredag.

Møtte elever
Sander Simensen og Marius Brekke er to elever som følger et alternativt løp som elever ved bygg- og anleggsteknikk ved Hadeland videregående skole. De er nå lærlinger i hver sin rørleggerbedrift mens de fullfører fellesfag og programfag på skolen. Røe Isaksen fikk høre historien til to skoleleie elever som nå stortrives i yrkeslivet, samtidig som de gjennomfører teorifag med glans.

Røe Isaksen fikk også møte Vg2-elever på byggteknikk. Elevene kom rett fra byggeoppdrag på Granavolden og kunne fortelle næringsministeren at de var godt i gang med et garasjebygg på 75 kvadratmeter.Torbjørn Røe Isaksen fikk møte elever, yrkesfagmotivator, lærere og ledere ved HVS. - Klikk for stort bildeTorbjørn Røe Isaksen fikk møte elever, yrkesfagmotivator, lærere og ledere ved HVS. Anna Molberg

Ville gjerne vite mer
Assisterende rektor, Stein Olaf Nordli-Henriksen, orienterte om skolens arbeid med å nå målet om å få yrkesfagelever ut i lære, og om det systematiske arbeidet som har pågått for å heve yrkesfagenes status. Yrkesfagmotivator Kikka Nauste fortalte om den tette oppfølgingen av enkeltelever som tvinger frem alternative opplæringsløp, et arbeid som starter allerede i ungdomsskolen. Cecilie Rød, faglærer på utdanningsprogrammet service og samferdsel, satte næringsministeren inn i hvordan yrkesfaglærere jobber med formidling og den tette kontakten de har med næringslivet.

• Dette var veldig interessant, og jeg skulle gjerne ha hatt mer tid sammen med dere. Jeg kommer gjerne tilbake, sa Torbjørn Røe Isaksen etter at besøket var over.
Sist oppdatert 06.09.2019