Isak ble norgesmester

Isak Sund norgesmester i manuell maskinering 2019 - Klikk for stort bildeIsak Sund norgesmester i manuell maskinering 2019 Hadeland videregående skole Isak Sund fra Hadeland videregående skole er blitt norgesmester i manuell maskinering.

Isak Sund ble opplandsmester i manuell maskinering i mars og kvalifiserte seg dermed til NM. Nå er han norgesmester.

• Det var gøy. Jeg er veldig fornøyd, sier 17-åringen.

Spennende konkurransedag

NM ble gjennomført ved Borg videregående skole i Fredrikstad onsdag 10. og torsdag 11. april. Onsdagen var en forberedelsesdag, mens selve konkurransen ble avholdt torsdag. Her hadde Isak 150 minutter på seg til å gjennomføre oppgaven i konkurranse med ni andre fylkesmestere fra hele Norge.

• Det var samme type oppgave som jeg fikk Opplandsmesterskapet. Jeg kjente på litt nerver, men det gikk jo veldig bra, sier 17-åringen.

Stolt faglærer

Steffen Hurum, som er faglærer på Vg2 PIN, var med til Fredrikstad. Han er selvsagt stolt av hva Isak presterte.

• Vi har hatt flere elever som har deltatt og gjort det bra i NM tidligere, men dette er første gangen noen går helt til topps. NM-oppgaven var krevende. Her trengs det nøyaktighet og god fagforståelse, samt at eleven har jobbet godt i forkant – ikke bare i forberedelsene til mesterskapet, men gjennom hele skoleåret. Isak gjorde en kjempeinnsats, og de var vel fortjente at han vant, sier Hurum.
Sist oppdatert 12.04.2019