Hadeland vant virtuell bedriftsledelse

Elevene fra Hadeland vgs som vant konkurransen i Hubro Business Solution 2018: Silje Nordli, Kristoffer Schia og Samir Badzak - Klikk for stort bilde- Det var utrolig kult å ta seieren hjem til Hadeland, sier de tre elevene som vant Hubro Business Simulation.

Elevene fra Hadeland vgs som vant konkurransen i Hubro Business Solution 2018: Silje Nordli, Kristoffer Schia og Samir Badzak. - Klikk for stort bildeElevene fra Hadeland vgs som vant konkurransen i Hubro Business Solution 2018: Silje Nordli, Kristoffer Schia og Samir Badzak. Marianne Johansen

Hubro Business Simulation er et nettbasert læremiddel for økonomistyringsemner i høyere utdanning.

Styrer virtuelle bedrifter

I simulatoren konkurrerer studentene i team mot hverandre ved å styre virtuelle produksjonsbedrifter gjennom flere år. De må styre blant annet produksjon, forskning og utvikling, finansiering og salg.

Hensikten med spillet er å overføre teori i praksis. Dette viser seg å være veldig gøy, engasjerende og motiverende for elevene.

Ti skoler i finalen

I år var Championship i Hubro Business Simulering på House of Innovation i Oslo. Ti skoler (ni fra hele Norge og en svensk skole) har kvalifisert seg ved å spille økonomistyringsspillet gjennom dette skoleåret. Skolene med best lønnsomhet/egenkapital gikk videre.

Tre elever fra Hadeland

Fra Hadeland kvalifiserte Silje Nordli, Kristoffer Schia og Samir Badzak seg til oslotur og Championship! Marianne J. Skaarud, faglærer på Service og samferdsel, har vært med elevene på reisen.

Hele klassen var med

Tirsdag var hele klassen på Salg, service og sikkerhet inne på House of Innovation på foredrag med blant andre Didrik Dimmen, som er en av gründerne i Flow motion.

- Kontakt med næringslivet gir elevene faglig utbytte, og det er engasjerende for elevene og oppleve noe annet enn klasserommet, sier Marianne J. Skaarud.

Vant på egenkapital

I dag, onsdag 11. april 2018, har elevene fra Hadeland vgs. møtt skoler fra Østersund, Sandefjord, Mailand, Rælingen, Meløy, Thor Heierdal, Hammerfest og Tønsberg i konkurransen. Hadelandselevene vant overlegent på egenkapital og tok med seg pokalen hjem.

- Det var sykt gøy å vinne, og så har vi lært å ha trua på oss selv. Vi trodde ikke vi skulle klare å vinne. Nå skal vi hjem å feire, jubler de tre.

Lærerikt og engasjerende

Alle de tre elevene synes spillet har vært veldig lærerikt gjennom skoleåret.

- Det var kjempemoro å kvalifisere seg til skolekonkurransen, og vi har hatt en strålende faglig og sosial tur, forteller elevene.

Faglærer Marianne er veldig stolt av elevene og er glad for at de kan benytte spillet i undervisningen.

- Det gir elevene muligheten til å overføre teori til praksis, i tillegg til at spill engasjerer elevene til aktivitet. Skoleledelsen på Hadeland tenker nytt og innovativt rundt læringsverktøy og det er veldig viktig og bra, avslutter hun.

Sist oppdatert 13.04.2018