Elev-PC i videregående skole

Elevpc - Klikk for stort bildeTil elever i 10. klasse i Oppland og deres foresatte. Bærbar datamaskin er et obligatorisk verktøy i offentlig videregående skole i Oppland.

Elevpc - Klikk for stort bilde Dell.no

Nye Vg1-elever er selv ansvarlig for å anskaffe en egnet datamaskin før skolestart, og kan velge om de vil kjøpe en subsidiert elev-PC eller benytte sin private datamaskin.

Subsidiert elev-PC

Oppland fylkeskommune tilbyr to modeller:

• Standard 13,3" Dell Latitude 3300, pris 3 153 kroner
  • Standard 15,6" Dell Latitude 3500, pris 3 153 kroner

PC-ene leveres med fem års uhellsforsikring og en fem års serviceavtale, som sikrer rask og gratis reparasjon ved feil.

Prisen på 3 153 kroner tilsvarer tre ganger laveste sats på utstyrsstipendet fra Lånekassen kommende skoleår. Det er mulig å kjøpe subsidiert elev-PC på avbetaling over 3 år.

Elev-PC bestilles i nettbutikken vår

Onsdag 12. juni 2019 åpner nettbutikken hos vår leverandør Dustin for kjøp av subsidiert elev-PC. Fylkeskommunen gir ikke støtte til datamaskin kjøpt på annen måte enn gjennom nettbutikken.

Du får e-post med lenke til nettbutikken

Alle som registrerte en e-postadresse da de søkte om inntak til Vg1, vil motta en e-post fra Dustin med en personlig lenke til nettbutikken. Hvis du ikke mottar en slik e-post innen 12. juni og ønsker å kjøpe subsidiert elev-PC, så kontakt Dustin kundeservice på tlf. 21 04 40 20, e-post: elevpc.OFK@dustin.no.

Husk at du trenger elev-PC allerede fra første skoledag. Du må bestille innen 24. juni for å være sikker på at du får PC-en til skolestart.

Privat datamaskin

Du kan selv velge om du vil kjøpe en subsidiert PC av fylkeskommunen eller benytte en privat datamaskin. Du kan bruke PC eller Mac. Skolenes dataløsninger er imidlertid tilpasset PC-er, og vi kan derfor ikke garantere at en Mac vil fungere fullgodt.

NB: Chromebook og nettbrett kan ikke benyttes som privat datamaskin i videregående skole.

De fleste moderne PC-er vil gjøre nytten som elev-PC, men ved enkelte utdanningsprogram anbefales det skjerm på minst 15", og/eller datamaskin med høy ytelse.

Mer informasjon

Nærmere informasjon om elev-PC-ordningen og bestilling av subsidiert elev-PC finnes på nettsidene våre: https://www.oppland.no/fagomrader/opplaring/opplaring-i-skole/elev-pc/

Oppland fylkeskommune, videregående opplæring

Sist oppdatert 12.06.2019