Dysleksivennlig skole med Ipads

Ipad-prosjektet - Klikk for stort bildeIpad-prosjektet Hadeland videregående skole Fylket har gitt skolen en rekke Ipads til å ta i bruk i spesialundervisning.

Utlånskort - dysleksivennlig skole med iPad - Klikk for stort bildeUtlånskort - dysleksivennlig skole med iPad Hadeland videregående skole

I forbindelse med at skolen jobber med en søknad for å bli en dysleksivennlig skole er innføringen av Ipads en del av prosjektet. Ipads som er gitt av fylket er til elever med dysleksi eller andre lærevansker. I den forbindelse måtte skolen sørge for opplæring og kompetanseheving av de ansatte, derav er det satt opp kurs med midler fra Statped.

Formålet med kurset er fokus på digitale verktøy, og deres funksjon som hjelpemiddel for elever med lese- og skrivevansker. Videre er det å finne ut hvordan dette kan bidra til en lettere skolehverdag for denne elev-gruppen og hvordan de kan oppleve økt mestring.

I løpet av kurset kommer Åsne Midtbø Aas fra Dysleksi Norge. Hun kommer i forbindelse med søknaden om å bli en dysleksivennlig skole for å holde foredrag for lærerne om hva dysleksi er, hva en må gjøre i klasserommet og hva god Ikt-bruk kan være.

Lærer Hilde Kristin Hømann er med som kursholder fra vår skole. Kurset gjennomføres skoleåret 2018/2019 og vil gå over fire bolker og gjelder bruk av Ipads og de mulighetene det gir for blant annet dyslektikere. Hilde følger opp elever og lærere i tilrettelegging og bruk av digitale verktøy som en del av jobben, hun har nylig gjennomført utdanningen "Digitale lære- og hjelpemidler i tilpasset opplæring"  ved OsloMet Storbyuniversitetet.

Se videoen "tre historier" om hvordan man kan tilrettelegge for elever ved skolen, laget av Hilde i forbindelse med utdanningen i tilpasset opplæring.

Sist oppdatert 08.01.2019