Besøk fra Fullbright Norway

I november og desember fikk Hadeland videregående skole besøk fra USA og fra Fulbright Norway. Malin Brua Nordli og Eileen Karlstad snakker med Joelle fra Fulbright etter forelesningen - Klikk for stort bildeMalin Brua Nordli og Eileen Karlstad snakker med Joelle fra Fulbright etter forelesningen Torunn Finnerud

Foredrag

Joelle Moen fra Fullbrght Norway holdt foredrag om blant annet rasisme i USA, og svarte på de spørsmål elevene måtte ha om USA. Både yrkesfaglige og studieforberedende elever fikk muligheten til å høre på Moen. I tillegg hadde hun workshop for lærere. Joelle har blant annet vært inne i klassesamarbeid med engelsklærer Torunn Finnerud.

Samarbeid over mange år

Hadeland videregående har hatt et veldig godt samarbeid med Fulbright Norway og deres Roving Scholar Program over flere år.
- Vi har hatt Fullbright-samarbeid til og fra i over 20 år, forteller Torunn Finnerud, som selv hadde programmet med læreren sin da hun var elev ved skolen.

Joelle Moen,som reiser rundt og forteller om Fullbright Norway, er bereist og har vært i over 30 land og besøkt alle de 50 statene i USA. Hun har selv norske aner. 10 av Joelles 16 tipptippoldeforeldre forlot Norge for å reise til Amerika på slutten av 19 hundretallet, derav det norske etternavnet.

Hva er Fullbright Roving Scholar Program?

Besøk fra Fullbright og USA - Klikk for stort bildeBesøk fra Fullbright og USA Torunn Finnerud Programmet gjør det mulig for amerikanske lærere tå tilbringe et år i Norge mot at de reiser rundt på norske skoler for å gi presentasjoner, seminarer og undervisning for elever og lærere. De er også her for å lære så mye de kan fra sine norske kolleger. Dette er en unik krysskulturell mulighet for norske lærere til å invitere en amerikansk lærer til å undervise i sine klasserom.

Hvert år deltar cirka 30 amerikanske lærere i dette programmet, mens om lag f40 norske lærere får mulighet til å delta på tilsvarende utveksling i USA.

Fulbright-programmet er den amerikanske regjeringens flaggskip i internasjonale utvekslingsprogram. Det ble opprettet i etterkant av andre verdenskrig for å øke gjensidig forståelse mellom folket i USA og andre land gjennom utveksling av personer, kunnskaper og ferdigheter.

Fullbright er en del av internasjonaliseringsprogrammet ved skolen som du kan lese mere om her.

Sist oppdatert 09.01.2019