Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Besøk av Luksusfellen

Magne Gundersen og Sparebank1 - Klikk for stort bilde Hadeland videregående skole Forbrukerøkonom Magne Gundersen, mest kjent fra TV-programmet "Luksusfellen", har vært på Hadeland videregående skole og holdt foredrag om privatøkonomi for alle våre elever.

Bak fra venstre: Kristin Ruud leder for Informasjon og Samfunnskontakt i Sparebank1 Ringerike Hadeland, Steinar Narum lærer på Service og Samferdsel ved Hadeland videregående skole og Magne Gundersen programleder i Luksusfellen. Foran: Bjørg Skogli lokalbanksjef i Sparebank1 Ringerike Hadeland - lokalbank Gran.  Vinnerne av Kahoot-konkurransen i privatøkonomi: Julie Mikkelsen Johnsgård, Marthe Haagensen , Ole Gustav Morstad Oleg. - Klikk for stort bildeBak fra venstre: Kristin Ruud leder for Informasjon og Samfunnskontakt i Sparebank1 Ringerike Hadeland, Steinar Narum lærer på Service og Samferdsel ved Hadeland videregående skole og Magne Gundersen programleder i Luksusfellen. Foran: Bjørg Skogli lokalbanksjef i Sparebank1 Ringerike Hadeland - lokalbank Gran. Vinnerne av Kahoot-konkurransen i privatøkonomi: Julie Mikkelsen Johnsgård, Marthe Haagensen , Ole Gustav Morstad Oleg. Hadeland videregående skole Magne Gundersen Steinar Narum Bjørg Skogli - Klikk for stort bilde Hadeland videregående skole

Privatøkonomiske temaer som ble tatt opp var bl.a. budsjett, betalingsanmerkninger, ulike økonomiske feller som de "usynlige lommetyvene" som ribber oss, hvem er de?

Lite gjennomtenkte og hyppige småkjøp som kantinemat, smågodt, snus, sminke o.l. ble også tatt opp. Dette ble plassert under betegnelsen "lommetyver". Hver for seg så virker ikke mange småkjøp som en stor økonomisk utgift, men når disse regnes sammen over et lengre tidsrom så blir gjerne sluttsummen svært høy.

Magne Gundersen understreket hvor viktig det er å planlegge økonomien. Han kom også inn på farene ved kredittkort, avbetaling og handlekonto. 

Dersom du ikke betaler så får du innkassokrav. Dersom du ikke betaler inkassokravene så får du betalingsanmerkninger, konsekvensene dette fører med seg ble grundig omtalt.

I tillegg fører gjerne rotete økonomi og betalingsanmerkinger til personlige problemer og problemer i forhold til familie.

Foredraget tok også for seg hvorfor sparing er viktig. I denne sammenheng ble BSU-sparing opp som det gunstigste å gjøre i den aldersgruppen våre elever er i. 

Foredraget var preget av konkrete og enkle eksempler som illustrerte temaet privatøkonomi på en engasjerende og lettfattelig måte. Temaene var særlig knyttet til læreplanmål i samfunnsfag og matematikk, men var nyttig å høre for alle ved skolen.

Hele seansen ble avslutte med en quiz med Kahoot. Det var helt tydelig at foredraget engasjerte elevene og at det var aktuelle temaer som ble tatt opp.

Vinnerne av Kahoot-konkurransen i privatøkonomi hvor 215 deltok i andre pulje av foredraget ble på 3.plass Julie Mikkelsen Johnsgård i klasse 1STC, 2.plass ble Ole Gustav Morstad Oleg i klasse 1STC og 1.plass gikk til Marthe Haagensen i klasse 1STB, 

Sist oppdatert 19.09.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering