Skolebevis

Vi bruker Pocket ID digitalt skolebevis ved de videregående skolene i Oppland.

Kom i gang med digitalt bevis for elever

1. Last ned

Gå til App Store eller Google Play og last ned appen "Pocket ID".

2. Logg inn

Logg inn i mobilappen med din Feide-ID (ditt brukernavn og passord på skolen), velg Oppland fylkeskommune som sted.

3. Bekreft bilde eller ta nytt

Bekreft eksisterende bilde fra det skoleadministrative systemet eller legg til et bilde selv. Du har bare én sjanse til å laste opp bildet.

4. Løsningen er klar til bruk!

Trenger du hjelp?

Kontakt IKT ved skolen for brukerhjelp, tekniske feil eller problemer, endring av bilde eller om du av ulike årsaker ikke kan benytte deg av denne løsningen:

Ofte stilte spørsmål

Sist oppdatert 03.09.2018
Jeg får ikke logget på med eller mangler Feide-bruker

I Pocket ID må du benytte din Feide-påloggingsinformasjon.

Mangler du brukernavnet eller passordet ditt til Feide-brukeren din, så send en SMS til 1963 med kodeord passord for å sette nytt passord eller låse opp kontoen din. Prøv deretter å logge deg inn på Pocket ID på nytt.

Jeg får beskjed om at skolen min ikke benytter Pocket ID

Ved skolestart kan enkelte oppleve at brukeren ikke er aktiv i Pocket ID. Dette betyr at du ikke er blitt registrert som elev og/eller med tilstrekkelig informasjon i de skoleadminsitrative systemene.

Prøv igjen påfølgende dag eller ta kontakt med skolen din.

Er det krav til bildet?

Du må bruke portrettbilde i Pocket ID.

Når du skal ta selfie får du noen retningslinjer, samt en hjelpefunksjon for å sørge for at portrettbildet ditt blir best mulig.

Hvordan kan jeg endre bilde?

Når du har lastet opp nytt bilde eller bekreftet eksisterende bilde ved registrering i Pocket ID, er bildet låst for redigering.

For å endre bildet må det nullstilles av skolen. Kontakt servicetorget/resepsjonen hvis du vil endre bildet.

Feil informasjon registrert

Informasjonen om deg er hentet direkte fra skolens systemer. Det er ikke mulig å endre den i Pocket ID.

Ta kontakt med servicetorget på skolen for å endre informasjon.

Endring i elevinformasjon er foretatt i administrasjonssystemet, hvorfor blir det ikke oppdatert i løsningen?

Informasjon fra skolen blir oppdatert i Pocket ID hver natt. Alle endringer vil derfor oppdateres neste dag.

Hva kan jeg benytte skolebeviset til?

Skolebeviset er legitimasjon på at du er elev ved skolen.

Eksempelvis kan du bruke skolebeviset til legitimering i forbindelse med eksamen, ved reise eller overfor bedrifter.

Kan jeg få plastkort?

Hvis du ikke har mulighet til å ta i bruk Pocket ID på mobiltelefon kan du ta kontakt med servicetorget/resepsjonen for å få plastkort.