Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Oppfølgingstjenesten (OT)

Er du uten jobb eller skoleplass? Oppfølgingstjenesten hjelper deg.

Oppland fylkeskommune/Ådne Homleid

Hvor

Oppfølgingstjenesten finner du i 2. etasje ved Elevtjenesten. Gunn Elisabeth Alm Thoresen  på rom A217 og Johnny Werner på rom A218.

Åpningstider

Mandag - fredag kl. 07.30 - 15.00.

For hvem

Oppfølgingstjenesten arbeider med og for ungdom som har rett til videregående opplæring (ungdom under 21 år), og er behjelpelig med å formidle tilbud om opplæring, arbeid eller annen sysselsetting. Opplæringen og tiltak som tilbys skal så langt som mulig føre fram til formell kompetanse.

Oppfølgingstjenesten skal hjelpe deg hvis du:

  • Ikke har søkt eller tatt imot opplæringsplass.
  • Har avbrutt opplæringen før den er ferdig.
  • Har tapt opplæringsretten som følge av at fylkeskommunen har fattet vedtak om bortvisning for resten av skoleåret på grunn av alvorlig reglementsbrudd.
  • Har tapt opplæringsretten som følge av at fylkeskommunen har fattet vedtak om heving av lærekontrakten fordi lærlingen i alvorlig grad har forsømt sine plikter.

Vi tar kontakt

Oppfølgingstjenesten skal kontakte alle ungdommer i målgruppen og være behjelpelige med å formidle tilbud om opplæring eller andre kompetansefremmende tiltak. Tilbudene varierer fra kommune til kommune. Opplæring og tiltak som tilbys, skal så langt som mulig føre fram til studiekompetanse, yrkeskompetanse eller grunnkompetanse innenfor videregående opplæring.

Et samarbeid

Oppfølgingstjenesten samarbeider med kommunale, fylkeskommunale og statlige instanser som også har ansvar for ungdom.

Sist oppdatert 24.01.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering