Yrkesfag til inspirasjon

Teknikk og industriell produksjon - Klikk for stort bildeTeknikk og industriell produksjon Petter V. Sveen Det finnes lyspunkt og steder hvor man kan hente inspirasjon, se til Hadeland.

Denne oppfordringen kom fra stortingsrepresentant Anne Tingelstad Wøien på Stortingets talerstol fredag 9. desember 2016.

Ingen rett på læreplass

I og med at yrkesfagelever ikke har noen rett på læreplass etter Vg2, overlater mange av de videregående skolene i Norge jobben med å skaffe elevene læreplass til opplæringskontorene. Det har vist seg å ikke hjelpe mange nok yrkesfagelever i Norge på veien videre til fagbrev. Men sånn er det ikke for elever på Hadeland videregående skole!

Flest i lære i hele Oppland

Etter gjennomført Vg2 på yrkesfag er det flere mulige valg for elevene videre. 62% av alle Vg2-elevene på yrkesfag på Hadeland vgs hadde i fjor høst valgt og klart å gå ut i lære, dette er 19% flere sammenliknet med året før. Ikke bare er dette det høyeste prosenttallet i Oppland, dette er et av de høyeste tallene i hele landet! Dette er intet mindre enn klar tale fra yrkesfagelevene våre på Hadeland: Vi ønsker å fullføre det fire-årige løpet på yrkesfag - med et fagbrev i hånda!

99% ut i lærekontrakt fra Hadeland

Dette er noe vi som skole og samfunnet vårt for øvrig er veldig glad for. For er det noe vi trenger i fremtida, så er det nettopp flere dyktige og kvalifiserte fagarbeidere i arbeidslivet. Av de 160 reelle søkerne til læreplass på Hadeland våren 2016, har 153 i dag lærekontrakt og fem er i arbeidspraksis med reell mulighet til lærekontrakt i løpet av, eller etter endt, praksisperiode. Dette skulle til sammen utgjøre 99% av disse 160 søkerne!

Stein Olaf Nordli-Henriksen
Assisterende rektor